Допомогти учням успішно пройти період адаптації – важливе завдання всіх учасників освітнього процесу. Успішній адаптації учнів в нашій школі сприяли проведені заходи.

Ще в травні-черні минулого року практичним психологом проведена просвітницько-консультаційна  робота з вчительським колективом з метою підготовки вчителів до роботи в умовах НУШ.  Педагоги стали активними учасниками тренінгових занять: «Критичне мислення. Технології розвитку критичного мислення», «Емоційний інтелект» «Сучасний вчитель: нове бачення сучасної української школи»; круглого столу: «Методологія проведення ранкової зустрічі з учнями в НУШ».

Покращенню  адаптації учнів до нових умов навчання в НУШ сприяло проведення розвивальних занять з учнями 1, 5 класів.

Ранкові зустрічі з першокласниками забезпечили позитивну атмосферу в класному колективі,  допомогли  учням знайти спільну мову зі своїми однолітками, вчили співпрацювати , поважати інших та їхні думки.

Для попередження дезадаптації учнів психологом школи у вересні місяці для вчителів була організована консультація «Профілактика дезадаптації учнів 5 класу до нових умов навчання в середній школі ». На батьківських зборах 1, 5 класів була проведена психологічна просвіта: «Особливості психологічної адаптації учнів 1 класу до умов навчання в НУШ», «Особливості адаптації школярів у 5 класі».  А також, з метою упередженого ставлення до залучення дітей з особливими освітніми потребами в освітній простір та спільного навчання з усіма учнями класу, на батьківських зборах було проведено бесіду «Зрозумій світ іншого», оскільки в цьому навчальному році було організоване інклюзивне навчання в 5 класі.

По узагальненню результатів адаптації учнів до нових умов навчання в НУШ були організовані та проведені консиліуми: «Адаптація першокласників до навчання в умовах НУШ », «Адаптація учнів 5 класу до навчання в середній ланці».

 З класними керівниками 1 та 5 класу проводились індивідуальні консультації, щодо профілактики дезадаптації школярів. Обговорено умови навчання, психологічні, індивідуальні та вікові особливості учнів, що впливають на процес адаптації.

Проведені заходи забезпечили успішну адаптацію учнів.

Актуально

 

Профорієнтація

Корисні посилання
Хмарина тегів

Your browser doesn't support the HTML5 CANVAS tag.

Архів
Статистика
  • 0
  • 4
  • 43
  • 176 867
  • 731 169
  • 50 263
  • 56
  • 2
  • 0